dimarts, 24 d’abril del 2012

CONSTRUINT ROBOTS AMB KITS LEGO WEDO I PROGRAMANT AMB L'SCRATCH

L’escola Josep Dalmau Carles de Can Gibert del Plà i l’escola Veïnat de Salt participen en el Projecte TIC-TAC, el qual porta a terme l’equip d’Udigital a les instal·lacions del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. 

Udigital.edu ens mostra l’equació de l’educació 3.0 que és: Educació 3.0.= Experimenta + Juga + Aprèn. Els principals valors en què es focalitza aquesta iniciativa són, en primer lloc, fomentar el talent i la innovació, a través d’activitats, que, d’una banda, facin ús de les tecnologies més actuals, i, que, de l’altra, promoguin el pensament creatiu i la consciència crítica tot tenint en compte l’espiral del pensament creatiu (imaginar - crear - jugar - compartir - reflexionar - imaginar...). En segon lloc, el compromís social, apropar la Universitat a la societat, la qual cosa tindrà efectes positius en àmbits socials, educatius, culturals i científics. I per últim, l’excel·lència, la qual pretenen aconseguir a partir de la innovació educativa. 

En aquest cas, els alumnes construeixen robots i programen els seus moviments. Els materials utilitzats són els kits de robòtica LEGO WeDo i també fan servir el programa Scratch, que, entre altres coses, serveix per crear videojocs, petites historietes animades i per programar, i a més, està pensat i utilitza un llenguatge per a nens. Així mateix, cal destacar que els ordinadors que utilitza la canalla són de la tecnologia més avançada, i per tant, d’alta gamma. 

Durant el període de pràctiques que vaig realitzar a l’escola Josep Dalmau Carles vaig poder viure aquesta experiència de primera mà. La veritat és que els alumnes es mostren molt motivats i amb moltes ganes d’aprendre. Així mateix, treballen de forma cooperativa ajudant-se els uns als altres. En referència a la utilització de l’Scratch, els alumnes el saben fer anar amb una gran habilitat i saben quins blocs han d’utilitzar per a la programació del moviment desitjat. Així mateix, molts d’ells asseguraven tenir-lo instal·lat a l’ordinador de casa, la qual cosa verifica el que s’ha exposat anteriorment. 

A continuació podreu visualitzar un vídeo que explica i exemplifica el projecte i una entrevista realitzada per Catalunya Ràdio penjada en el seu “Blog de Mestres”.



Referències: 
Udigital.edu. (2012). Udigital.edu: Educació 3.0.= Experimenta + Juga + Aprèn. Recuperat 24 abril 2012, des de http://udigital.udg.edu/

2 comentaris:

  1. M'ha semblat una experiència molt divertida i productiva. En l'entrevista realitzada per Catalunya Ràdio, en el bloc de mestres es pot observar clarament l'enorme motivació de l'alumnat.

    ResponElimina
  2. Crec que és una gran iniciativa per part d'UDIGITAL.EDU la qual fa servir tecnologia més innovadora i programes que desenvolupen grans capacitats en els nostres alumnes.

    ResponElimina